24 mai 2011

Citadinul curios!

In acest episod , BucharestToday va dezvaluie secretele unui pod-simbol al Bucurestiului - Podul Grant!
Podul Grant este un pod pentru şosea şi tramvai din Bucureşti. A fost inaugurat în 1910, fiind realizat în întregime din metal. Acest pod a fost dărâmat şi refăcut din beton la sfârşitul anilor '70 şi începutul anilor '80. Asupra căii de rulare a podului s-au efectuat de atunci mai multe lucrări de reabilitare şi întreţinere. Anumite părţi din structura podului iniţial pot fi observate pe liniile de cale ferată.
În forma actuală, podul uneşte Piaţa Crangaşi de Strada Turda, trecând (de la Vest la Est) pe deasupra căii Giuleşti, căii ferate spre Gara de Nord şi căii Griviţei. Podul are opt bretele de acces pentru cele două străzi care trec pe sub el. Pe pod circulă linia de tramvai 41, care este prima linie de metrou uşor din Bucureşti.
Numele podului vine de la Effingham Grant, secretar al consulatului Regatului Unit la Bucureşti în prima jumătate a secolului al XIX-lea. Podul Grant este unul din simbolurile clubului de fotbal Rapid Bucureşti, al cărui stadion este plasat lângă una din bretelele de acces.("Citadinul curios" - ep8)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu