10 mai 2011

Cutremur la Roma ?!

Mii de cetăţeni ai Romei au părăsit oraşul de teamă că mâine, 11 mai, un cutremur devastator va lovi această porţiune a Italiei.
 Update 11 mai , 21:00:Cel puţin şapte persoane au murit în această după amiază în Lorca (Murcia, Spania), din cauza a două cutremure cu magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter, respectiv 5,1 grade pe aceeaşi scară.
Totul a pornit de la previziunile lui Raffaele Bendandi, un cercetător neacceptat de comunitatea ştiinţifică, dar care a devenit faimos în anii '20 pentru faptul că a putut prezice un cutremur.
Teoria lui Raffaele Bendandi (demontată de seismologii de meserie) este că, în momentul în care planetele se aliniază într-o anumită configuraţie, scoarţa terestră este supusă unor tensiuni similare cu mareele provocate de Lună, rezultatul fiind cutremurele.
În ultima vreme, fragmente din cercetările întreprinse de Raffaele Bendandi s-au răspândit pe internet. Aparent, acesta ar fi prezis că pe 11 mai 2011, din cauza alinierii planetelor, vor exista condiţiile necesare producerii unui cutremur de mari proporţii.
Vestea s-a răspândit cu rapiditate, şi, nu se ştie cum, locul de maxim impact al cutremurului a fost stabilit a fi capitala Italiei. Motiv pentru care mulţi italieni trăiesc acum cu teama că mâine vor avea parte de un cutremur devastator.
Seismologii au planificat un congres chiar în ziua potenţialului cutremur
Din cauza isteriei create în jurul datei de 11 mai 2011, seismologii italieni au planificat un congres chiar în această dată, la Roma. Mai mult, aceştia au anunţat că pe 11 mai nu va fi doar un cutremur, ci în jur de 30. La fel ca în orice altă zi...
Mai mult, preşedintele Observatorului Geofizic "Raffaele di Faenza", Paola Pescerelli Lagorio, spune că a cercetat la rândul său caietele lăsate de Raffaele Bendandi şi nu a găsit în ele prezicerile care circulă pe internet.
"În documentele care au rămas în urma sa, după decesul acestuia din 1979, sunt multe date, dar niciuna legată de vreun eveniment clar. E o învălmăşeală de date fără sens. Apare şi data de 11 mai, dar nu se precizează despre ce e vorba. E imposibil de stabilit la ce se referă, deoarece nu există referinţe nici la oraşe, nici la spaţii geografice şi nici la un eveniment în sine legat de această dată", a declarat omul de ştiinţă.
Speriaţii şi scepticii petrecăreţi
În ciuda încercărilor oamenilor de ştiinţă de a pune capăt zvonurilor, mulţi italieni se tem de cutremur, bazându-se pe trecutul lui Raffaele Bendandi.
Născut în 1893, Bendandi a întreprins studii în numeroase domenii, fără a se integra însă în mediul academic, care nu îi accepta metodele. Totuşi, în 1915, Bendandi reuşea să prezică un cutremur care a dus la moartea a 30.000 de italieni.
Faima acestuia a crescut, ajungând să fie recunoscut drept omul care poate prezice cutremurele. A fost decorat şi de dictatorul Benito Mussolini, care i-a interzis însă să mai facă previziuni, pentru a un panica populaţia.
Totuşi, Bendandi a reuşit să mai prevadă alte două seisme, deşi s-a înşelat asupra datei precise cu câteva zile, respectiv luni.
Dacă mulţi italieni cred în profeţiile lui Bendandi, alţii, enervaţi de isteria creată, au ales să sfideze predicţiile. În Roma şi în alte oraşe din Italia se vor organiza mâine o mulţime de petreceri la care sunt aşteptaţi scepticii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu