19 aprilie 2011

Citadinul curios!

In episodul de astazi , "Citadinul curios!" va prezinta "Casa Academiei Romane" sau cum a vrut Elena Ceausescu sa-l copieze pe sotul ei , Nicolae Ceausescu.
Casa Academiei se dorea a fi biroul tovarasei Academician Doctor Inginer Elena Ceausescu, savant de renume mondial , dar si o copie a "piramidei faraonului" Nicolae Ceausescu(Keops este sigur gelos pe nea' Nicu , doar dictatorul Romaniei are o "piramida" mai mare...).Si daca celebrul dictator avea Casa Poporului , o constructie megalomanica ce detine 5 recorduri mondiale , de ce sa nu aiba si Elena Ceausescu una , ce-i drept putin mai mica.
Situata pe Calea 13 septembrie , nr. 13  , Casa Academiei adaposteste in prezent sediul ANAF si cel al Academiei Romane.Cladirea are dimensiuni gigantice , dar datorita amplasarii sale este umbrita de sora sa mai mare , si anume Casa Poporului.
Casa Academiei este sub ordinea Academiei Romane din anul 2003 si se zvoneste ca este legata de Casa Poporului printr-un tunel subteran , ca majoritatea cladirilor administrative ale Bucurestiului.....
("Citadinul curios" ep3)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu