3 mai 2011

Citadinul curios!

Astazi , "Citadinul curios!" va prezinta episodul "Bucuresti - Orasul hi-tech" , sau cum va fi Bucurestiul impanzit cu ecrane touchscreen cu internet gratuit!

Stațiile RATB și Metrorex din București devin interactive. Primăria Capitalei va monta 20 de infochioșcuri cu touchscreen până la sfârșitul acestei luni. Deocamdată sunt funcționale doar trei dintre acestea, situate în stațiile RATB din Victoriei, Universitate și Piața Romană.
Primăria Capitalei intenționa să monteze în acest an 100 de infochioșcuri în București. Bugetul pentru această investiție era de 2 milioane de lei. Consilierii generali au redus însă drastic fondul pentru această investiție, în final rămânând bani pentru doar 20 de astfel de infochioșcuri.
“În acest moment sunt montate 14 infochioșcuri. Urmează să mai fie montate încă șase. Acum funcționează doar trei, pe care se fac probe. Toate vor fi însă funcționale până la mijlocul sau sfârșitul acestei luni. Acestea vor fi montate în aproprierea piețelor, stațiilor de autobuz și de metrou”, a declarat directorul Direcţiei Generale de Operaţiuni din cadrul Primăriei Capitalei, Aurel Vlaicu.
Ecranele cu o diagonală de 106 de centimetri vor oferi informații utile pentru călătorii aflați în stațiile RATB sau Metrorex.

“Utilizatorul va putea identifica corect în ce loc din București se află, ce mijloace de transport poate folosi pentru a ajunge la destinația dorită. De asemenea, va avea acces și la o hartă a transportului din Capitală”, a precizat Aurel Vlaicu.
Pe viitor se intenționează și implementarea unui program care să îi informeze pe călători în cât timp ajunge mijlocul de transport dorit în stație.("Citadinul curios" - ep5)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu