29 aprilie 2011

The Royal Wedding!

O nunta de vis! De asta a avut parte capitala Regatului Unit al Marii Britanii , dar si intreaga planeta , nunta fiind transmisa pe intreg mapamondul , chiar si in cosmos , mai precis pe Statia Spatiala Internationala.
Cifrele nuntii au fost impresionante:
- cost: ~150 milioane de lire sterline
- forte de ordine: 5000
- invitati: 2000
- telespectatori : ~2 MILIARDE
- spectatori: ~2 milioane
Mai jos sunt prezentate momentele importante ale Nuntii Regale:
10.20: Printul William a primit titlul nobiliar de duce de Cambridge. Dupa nunta, Kate Middleton va deveni si ea ducesa de Cambridge. Acesta este cel mai inalt titlu din nobilimea britanica.
10.40: Invitatii au inceput sa intre si sa-si ocupe locurile in Catedrala Westminster. Ambasadorii si membrii corpului diplomatic au fost primii care au intrat in catedrala. Interiorul catedralei Westmister a fost decorat cu pomi. Acestia se afla de o parte si de alta a drumului catre altar, relateaza The Telegraph.
11.10: Sotii Beckham au sosit la Westmister Abbey. Mii de persoane l-au aclamat pe celebrul fotbalist si pe sotia sa.
11.50: Sir Elton John a salutat multimea si a intrat in catedrala pentru a-si ocupa locul. El a marcat un moment de emotie, ultima sa aparitie la Westminster Abbey fiind legata de inmormantarea Printesei Diana.
12.00 - Primul-ministru britanic David Cameron si sotia sa au ajuns la catedrala Westminster. Sotia premierului a starnit reactii rautacioase din cauza vestimentatiei nepotrivite pentru un asemenea eveniment.
12.15: Printul William si fratele sau Harry au pornit intr-un Bentley catre catedrala Westminster. Coloana oficiala a Printului este ovationata de miile de oameni aflate in Londra special pentru acest eveniment.
12.25: Printul William si Printul Harry si-au facut aparitia la catedrala, imbracati amandoi in uniforme militare. Mirele poarta uniforma de culoare rosie aprinsa.
12.31: Mama miresei a pornit de la hotel spre catedrala Westminster Abbey. Familia Middleton intarzie cam zece minute. Urmeaza sa isi faca aparitia familia regala si la final Kate Middleton la bratul tatalui ei.
12.38: Printul Charles si Camilla au intrat in catedrala in ovatiile britanicilor aflati de fata la Nunta Regala. Printul Charles poarta uniforma militara, sotia sa este imbracata in culoare deschisa, un amestec banal de roz deschis si bleu. Mireasa va fi insotita la intrarea in biserica de cativa paji, copii si nepoti ai familiei regale, cu varste cuprinse intre 3 si 10 ani.
12.42: Regina Elisabeth II se indreapta spre catedrala, imbracata intr-o tinuta de culoare galbena, simbolizand gelozia.
12.50: Mireasa Kate Middleton a parasit hotelul, flancata de garzi de corp instruite sa nu permita ochilor indiscreti sa observe detaliile rochiei. S-a vazut insa ca mireasa poarta rochie de culoare alba, are trena nu foarte lunga si un voal pana la glezne.
13.01: Imbracata in tinuta de mireasa, Kate Middleton a intrat in Westiminster Abbey, intr-o rochie de culoarea fildesului.
13.09: Mirele si mireasa s-au reunit in fata altarului. La vederea lui Kate Middleton in rochie alba, Printul William a parut coplesit de emotii, amintind tuturor de privirea timida si incantata a Printesei Diana, Printul i-a soptit miresei sale ca arata uluitor, apoi a incercat sa faca o mica gluma pentru a destinde emotiile lui Kate Middleton si ale tatalui ei.
13.17: Printul William si Kate Middleton si-au jurat credinta, iubire si respect reciproc. Nu a fost pronuntat cuvantul supunere. Kate Middleton a intampinat probleme cu verigheta.
13.30: Printul William si Kate Middleton au devenit sot si sotie. James Middleton, fratele miresei, a sustinut un discurs emotionant si a citit un pasaj din Biblie.
13.45: Mirii insotiti de parinti si frati au disparut in altarul catedralei Westminster Abbey, supunandu-se unui ritual de semnaturi timp de un sfert de ora. Buchetul miresei nu va fi aruncat printeselor necasatorite.
14.05: Proaspetii Duci de Cambridge au iesit din altar. Ducesa nu a renuntat la tiara de pe cap, pentru a nu copia gestul facut cu peste 30 de ani in urma de catre Diana, care a intrat in altar ca mireasa si a iesit de acolo printesa.
14.10: Mirii au parasit catedrala si au inceput calatoria in caleasca oficiala, in uralele a peste zece mii de londonezi.
14.25: Plimbarea cu caleasca a ajuns la final, oprindu-i pe miri in fata Palatului Buckingham. Mireasa nu i-a dat Printului William mana, fiind preocupata cu trena foarte lunga. Urmeaza scena cea mai asteptata, sarutul de la balcon.
15.27: Kate Middleton si Printul William au aparut la balcon si s-au sarutat de doua ori, dar fugar. Lumea cere un nou sarut. Regina Elisabeth II a zambit pentru prima oara, in fata gestului de afectiune a celor doi miri.
15.30: Printul William i-a furat miresei sale un nou sarut, emotionat si indragostit, in timp ce ochii tuturor se aflau atintiti asupra cerului, multumita unei parade aviatice.
 17.30: Printul William si-a plimbat mireasa in masina tatalui sau, un Aston Martin in varsta de 38 de ani. Pe masina erau scrise cuvintele "Just Wed", acompaniate de baloane.
Plimbarea a fost neasteptata. Ducele si-a dus mireasa intr-un mic tur in jurul Palatului Buckingham, pentru a marca pauza dintre cele doua receptii desfasurate in onoarea nuntii lor.
BucharestToday ureaza proaspat casatoritilor William si Kate Middleton La multi Ani!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu